Blogs

Het beste moment om uw boot te verkopen

Past uw huidige boot niet meer bij uw wensen? Dan is het misschien tijd om uw boot te verkopen en op zoek te gaan naar een andere boot. Maar wat is de beste tijd om een boot te kopen of verkopen?

Wanneer boot verkopen

Online worden iedere dag meerdere boten te koop gezet, vooral na het vaarseizoen staat bijvoorbeeld Marktplaats er vol mee. Best slim om dit na het seizoen te doen want dan hoeft er geen winterstalling te worden gehuurd. Maar is dit wel het beste verkoop moment wat vraag en aanbod betreft?

In de lente wanneer de temperaturen weer oplopen krijgen mensen weer zin om te varen. Er worden vlak voor het hoogseizoen enorm veel boten gekocht. Wanneer u een boot wilt verkopen is dit het beste moment. De vraag naar sloepen of motorboten is gigantisch groot en het aanbod vrij beperkt. Mensen zijn bereid meer te betalen en sneller een boot te kopen zodat zij direct het water op kunnen. Er hoeft in dit geval nog geen rekening te worden gehouden met eventuele stalling voor de boot.

Na het vaarseizoen is te zien dat veel booteigenaren hun boot weer willen verkopen. Er zijn een stuk minder liefhebbers voor een boot in de herfst- en winterperiode. Wij zien het aanbod boten dan sterk toenemen. Slimme kopers kiezen er in deze periode voor om een boot te kopen. De vraagprijzen liggen over het algemeen veel lager dan vlak voor het vaarseizoen. Nadelen zijn wel dat er niet direct gevaren kan worden en dat er een winterstalling geregeld dient te worden.

Tips bij het verkopen van uw boot of sloep

Bij het verkopen van uw sloep of motorboot wilt u deze graag in topconditie voorstellen aan eventuele kopers. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet voor het snel verkopen van uw boot:

  • Zorg ervoor dat de boot in goede staat verkeert
  • Onderzoek wat de beste vraagprijs voor uw boot is
  • Zorg voor een perfecte presentatie
  • Laat professionele foto’s maken
  • Zet uw boot op het juiste moment te koop
  • Benoem de belangrijkste eigenschappen in de beschrijving
  • Beantwoord veel gestelde vragen in de beschrijving
  • Schakel eventueel een jachtmakelaar in
  • Wees enthousiast gedurende de bezichtiging
  • Onderhandel slim maar wel met een lach

Bmarine helpt u bij het verkopen van uw sloep of motorboot

Besteedt u liever het gehele verkoopproces van uw boot uit? Het inschakelen van een jachtmakelaar heeft zo zijn voordelen. Zo beschikt Bmarine over een groot netwerk in zowel binnen- als buitenland en wordt een grote doelgroep bereikt.

Wat uw reden ook is om uw boot te verkopen, het spreekt voor zich dat u dit wilt tegen een zo hoog mogelijke prijs. U mag van uw Jachtmakelaar verwachten dat dit gebeurt op een professionele en betrouwbare manier. Bmarine Jachtmakelaar biedt u die zekerheid. Samen bepalen we het stappenplan dat het best bij uw boot past en wat het beste is voor de verkoop. Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via ons contactformulier of (0566) 688816.

« Terug naar alle berichten
Het beste moment om uw boot te verkopen