Blogs

Moet onze motorboot of sloep geregistreerd worden?

Afhankelijk van de lengte en snelheid

Kan uw motorboot of sloep sneller dan 20 k/m per uur en is deze korter dan 20 meter? Dan is het verplicht om de boot te registeren als snelle motorboot bij de RDW. Hieronder vallen ook waterscooters en jetski’s. Na registratie bij de RDW ontvangt u een registratiebewijs, hiermee mag de boot legaal op de Nederlandse binnenwateren varen.

De boot is al geregistreerd in het buitenland

Heeft u een boot gekocht welke al geregistreerd is in het buitenland? Registraties uit België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk zijn ook geldig in Nederland. U hoeft dan geen nieuwe registratie aan te vragen.

Met de boot naar het buitenland

Of u met uw Nederlandse registratie in het buitenland mag varen verschilt per land. Controleer daarom altijd voor vertrek of uw Nederlandse registratie geaccepteerd wordt in het land waar u naartoe gaat.

Opzeggen van een registratie

Gaat u uw boot slopen, uitvoeren aan het buitenland of heeft u uw boot verkocht aan iemand die hem niet op eigen naam wil hebben staan? Dan kunt u de registratie opzeggen. Ook wanneer het vermogen teruggebracht wordt waardoor de boot niet harder kan dan 20 k/m per uur kunt u de registratie beëindigen.

Full service watersportbedrijf

Bmarine Jachtmakelaardij is uitgegroeid tot een volwaardig full service watersportbedrijf en gespecialiseerd in het bemiddelen bij de verkoop van jong gebruikte boten. Samen met Bmarine bent u altijd verzekert van professionele begeleiding en vakkundig advies bij de verkoop van uw boot. Het spreekt dan ook voor zich dat we bekend zijn met alle juridische, financiële en registratie uitdagingen omtrent het aan- en verkopen van motorboten.

Bmarine helpt u graag

Wanneer u uw motorboot of sloep wilt laten onderhouden bij Bmarine kunt u ons bellen
op +31(0)566688816 of gebruikmaken van ons contactformulier.

« Terug naar alle berichten
Moet onze motorboot of sloep geregistreerd worden?