Blogs

Leukste vaarroutes voor een dag

Een dagje varen in Friesland - Leeuwarden en Nationaal Park de Alde Feanen

In het mooie Friesland is er water genoeg, neem bijvoorbeeld deze vaarroute. Begin uw route in Leeuwarden bij de Groote Wielen, u kunt hier uw boot te water laten. Vaar door naar de Bonkevaart vervolgens vaart u onder de finish van de Elfstedentocht door. Tijdens deze route gaat u door het mooie centrum van culturele hoofdstad Leeuwarden en neem lekker een pauze in de Prinsentuin. Daarna vaart u Leeuwarden via het Nieuwe kanaal, de Wijde Greuns en het Van Harinxmakanaal. U vaart dan via het Langdeel het prachtige Nationaal Park de Alde Feanen in. Spendeer hier de rest van uw dag in het grote laagveenmoeras, spot prachtige vogels zoals de zeearend en ontdek de vele rietlanden, trilvenen, dotterbloemhooilanden en moerassen. U kunt in Earnewâld uw boot weer uit het water halen. Kortom, deze vaarroute in Friesland is uitermate geschikt voor cultuur- en natuurliefhebbers! Deze route is ongeveer 25 kilometer. 

500x500 Alde feanen.png (243 KB)

Een dagje varen door Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn

Waarschijnlijk is Giethoorn bij u als vaarliefhebber wel bekend, het toeristische dorpje dat wat van Venetië weg heeft is enorm populair en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Laat uw boot te water in Wanneperveen en vaar via de Haasjesgracht en de Hoosjesgracht naar de Bovenwijde. Vanaf de Bovenwijde kunt u gemakkelijk Giethoorn binnenvaren. Geniet een middag van Giethoorn en rond uw tocht af met een stukje varen door het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vaar terug via het natuurgebied richting de Hoosjes- en Haagjesgracht. We raden u aan om uur boot ook weer uit het water te halen in Wanneperveen. Deze route is ruim 10 kilometer.

500x500 Giethoorn.png (239 KB)

Een dagje varen in en rondom Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad, ook vanaf het water. De gehele grachtengordel is toegankelijk en u kunt natuurlijk ook over het IJ varen. Geniet vanaf het water van de historische grachten van de Amsterdamse binnenstad en bewonder de magnifieke herenhuizen. Wij hebben deze route samengesteld zodat u de hele dag kunt genieten. Wij adviseren u uw boot te water te laten in Diemen en deze ook weer hier uit het water te halen. De route is ongeveer 17 kilometer.

500x500 amsterdam.png (366 KB)

Een dagje varen tussen de tulpen vanaf Oegstgeest 

Als u denkt aan Nederland denkt u natuurlijk ook aan tulpen. Met deze route kunt u de prachtige tulpen vanaf het water bewonderen. Deze route is enkel te varen met een sloep! Dankzij het Sloepennetwerk in de Bollenstreek is deze route makkelijk te volgen. De route is ongeveer 30 kilometer lang en u kunt de route op elk gewenst punt starten, maar wij raden u aan om te starten en te eindigen in Oegstgeest, daar kunt u uw boot te water laten en er weer uithalen.

500x500 tulpenroute.png (297 KB)

Een dagje varen in Dordrecht en Nationaal Park de Biesbosch

Een dagje varen en genieten van de stille natuur in Nationaal Park de Biesbosch en het historische Dordrecht? Dat kan, echter zijn alleen stille sloepen en motorboten toegestaan in Nationaal Park de Biesbosch. Verken Dordrecht en zijn historische havens, en spot bevers in de Biesbosch tijdens deze route. U kunt uw boot te water laten op verschillende plekken in- en rondom Dordrecht. 

500x500 Biesbosch.png (321 KB)

Een dagje varen in Kampen

Ga eens lekker een dagje varen in Kampen, een prachtige eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel. Vaar over de IJssel, het mooie Ketelmeer en het Zwarte Meer. Bekijk de pakhuizen uit de late middeleeuwen en het kleinste huisje van Nederland. Bekijk ook vanaf de oostelijke oever de indrukwekkende skyline van Kampen. U kunt uw boot in- en uit het water laten in Genemuiden. 

500x500 Kampen.png (214 KB)

Een geschikte boot

Heeft u w droomboot of sloep nog niet gevonden? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod, wellicht hebben wij de boot die precies voldoet aan al uw wensen. Bij Bmarine kunt u niet alleen een sloep of motorboot kopen, wij helpen u ook met de verkoop van uw oude boot. Dat is wat u van een fullservice watersport bedrijf zoals Bmarine mag verwachten. 

« Terug naar alle berichten
Leukste vaarroutes voor een dag