Blogs

Leukste steden om te varen

Nederland heeft veel prachtige vaarroutes, dorpen en steden. Hierdoor kunt u bijna overal wel een leuke boottocht maken. In deze blog geven wij u enkele tips voor een leuke dag varen. 

Varen in nationaal park de Biesbosch

Onderin het land tussen Zuid-Holland en Brabant bevindt zich het natuurgebied de Biesbosch. Het is de ideale plek wanneer u wilt genieten van de rust, zingende vogels en warme zonnestralen. In en rondom de Biesbosch zijn er veel aanlegplaatsen. Omdat de Biesbosch een beschermd natuurgebied is mag er enkel gevaren worden met sloepen of motorboten die niet te veel lawaai maken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een sloep te huren.

Varen in het zeer toeristische Giethoorn

Een stukje Venetië maar dan wat dichterbij huis. Het pittoreske Giethoorn heeft namelijk heel wat weg van Italiaanse Venetië. Giethoorn bestaat uit een compleet netwerk aan kanalen om optimaal te kunnen genieten van de natuur. Vanaf het water kijkt u uit op boerderijen en prachtige huizen met tuinen vol met prachtige bloemen en planten. Giethoorn beschikt over talloze eetgelegenheden, van sterrenrestaurant tot snackbar. Zo is er voor iedereen wat.

De grachten van Amsterdam

Eén van de leukste steden om te varen in eigen land is het mooie Amsterdam. De gehele grachtengordel is open voor pleziervaart. Vanaf de Amsterdamse grachten krijgt u een hele andere beleving van de hoofdstad. De prachtige herenhuizen, authentieke kerken en historische pakhuizen zijn in iedere straat weer verschillend. Voor de lunch, het diner of een drankje kunt u terecht bij een groot aantal horecagelegenheden aan het IJ.

Het rustige Haarlem

Vindt u Amsterdam te druk maar wilt u wel graag genieten van een stad? Haarlem is dan een prima alternatief. De binnenstad van Haarlem biedt leuke afwissende routes tussen grachten en natuurgebieden. Naast de binnenstad kunt u ook langs de Nel, het Spaarne en vele oude molentjes varen.

Eén van Frieslands bekendste watersport plaatsen: Lemmer

Direct aan het IJsselmeer ligt het mooie Lemmer. Deze plaats heeft een zeer bruisend centrum. U kunt er gemakkelijk aanmeren voor een lekkere lunch of om de winkelstraat te bezoeken. Daarnaast kunt u uitrusten op het strand of het grootste (nog in werking zijnde) stoomgemaal van Europa bekijken. Vanuit Lemmer kunt u gemakkelijk verder varen naar bijvoorbeeld Sloten, één van de elf steden van de Elfstedentocht.

De watersportstad Sneek

Bekend van de Sneekweek, deze Friese stad is bekend als echte watersportstad. Varen op het Sneekermeer of door de grachten van de stad, er is voor iedereen wel wat. Naast watersport heeft Sneek ook een hoop cultuur en gezelligheid te bieden. De historische bouwwerken zoals de Martinikerk en de Waterpoort zijn al jaren erg in trek onder toeristen. Begin augustus vindt ieder jaar de Sneekweek plaats. Overdag wordt er gezeild en ‘s avonds is er groot feest in de gehele stad. Iets wat u zeker niet mag missen.

Watersportcentrum Grou

Van oorsprong was Grou een boeren-, vissers-, en schippersdorp. Inmiddels is Grou uitgegroeid tot een zeer bekend watersportcentrum. Deze plaats heeft een bruisend centrum met veel verschillende winkels en horecagelegenheden. Het oude deel van het centrum beschikt over veel kenmerken van de oude stad. Vanaf Grou kunt u gemakkelijk naar het natuurpark de Alde Feanen varen.

Een sloep- of motorboot passend bij uw wensen

Wilt u een dag te varen en past uw huidige boot niet meer bij uw wensen? Of staat u op het punt om een nieuwe boot te kopen? Bmarine beschikt over een groot netwerk. Hierdoor vinden we vaak al snel een boot welke precies past bij uw wensen. Daarnaast kunt u uw huidige boot inruilen of kunt u kiezen voor verkoop via Bmarine. U kunt uw boot op verschillende manieren verkopen, namelijk:

  • U verkoopt uw boot aan ons
  • Wij bemiddelen bij de verkoop van uw sloep- of motorboot

Over Bmarine

Bmarine (voorheen Sloepenmarkt) heeft zich in de botenmarkt de afgelopen jaren flink bewezen. Wij hebben passie voor boten en dat merkt u in alles. Wij zijn erg actief op internet en hebben een fysieke verkooplocatie in Grou. Onze locatie beschikt onder andere over een 2600m2 showroom, verwarmde winterstalling en eigen jachthaven met alle faciliteiten van dien. Uiterlijke en technische mankementen kunnen wij adequaat oplossen in onze werkplaats waar ervaren en vakkundig personeel aanwezig is. Dit kan van pas komen als uw boot voorafgaande van de verkoop nog net iets mooier kan. Kiest u ervoor om uw boot via ons te verkopen, dan kiest u voor een volwassen en ervaren verkoopbemiddelaar. Bmarine Jachtmakelaar biedt u die zekerheid. Samen bepalen we het stappenplan dat het best bij uw boot past en wat het beste is voor de verkoop. Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen via ons contactformulier of (0566) 688816.

« Terug naar alle berichten
Leukste steden om te varen