Blogs

10 watersport apps voor sloep en motorboot vaarders

Tegenwoordig is er vrijwel altijd een smartphone of tablet aan boord van een sloep of motorboot te vinden. Vandaar dat wij een lijst hebben opgesteld met 10 handige watersport-apps. Hiermee kan uw dagje varen nog beter worden!


Navigatie apps voor sloep en motorboot vaarders


Waterkaarten van ANWB (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de waterkaarten app van de ANWB. Hiermee heeft u alle ANWB-waterkaarten en de Wateralmanak deel 2 tot uw beschikking. In de app vindt u onder andere gegevens over vaarwegen, locaties en informatie van jachthavens, openingstijden van bruggen en sluizen. De watersport app werkt alleen met een geldig abonnement.

Download Waterkaarten app van de ANWB: Play Store | App Store


Marine Imray Kaarten (iOS)

Voor iOS gebruikers die de zee op willen zijn er de zeekaarten van Imray. Hiermee kunt u uw eigen route plannen en delen met uw vrienden. Een aantal kenmerken van de app zijn:

  • Waypoints.
  • Routes met afstanden, doelen en peilingen.
  • Magnetisch kompas.
  • Aan te houden koers, snelheid en peiling.
  • Getijden met complete Tides Planner-functionaliteit.

De app is gratis te downloaden waarna verschillende kaarten aangeschaft kunnen worden.

Download Marine Imray Kaarten app: App Store


Navionics

Voor zowel Android als iOS gebruikers zijn er verschillende kaarten te koop van Navionics. Hiermee krijgt u toegang tot geavanceerde vaarkaarten en verschillende functies waaronder:

  • Dagelijks meer dan 2.000 kaartupdates.
  • Navigatie module met geavanceerde routeplanning.
  • Geavanceerde kaart opties.
  • Huidige weer en getijden + voorspellingen.

De app is 15 dagen gratis uit te proberen.

Download Navionics app: Play Store | App Store


VAAR (Android & iOS)

VAAR van New Skool Media B.V. is de watersport app voor sloep en motorboot gebruikers om altijd op de hoogte te zijn van activiteiten en bezienswaardigheden op het water! In de app vindt u onder andere een overzicht van alle watersport faciliteiten in de buurt, kunt u doormiddel van een tracker functie uw route bijhouden en delen op sociale media, blijft u op de hoogte van het laatste watersport nieuws, krijgt u toegang tot exclusieve kortingen en nog meer handige functies! De VAAR is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS gebruikers.

Download VAAR app: Play Store | App Store


Weer apps voor sloep en motorboot vaarders


WindFinder (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de WindFinder app. Deze watersport app is met name geschikt voor zeilers maar kan zeker ook interessant zijn voor sloep en motorboot eigenaren. Door een prognose van de wind, golven, weer en getijden voor 40.000+ spots met waarnemingen van 18.000+ weerstations biedt de WindFinder app een hoop nuttige informatie. Van de app is zowel een gratis als betaalde versie beschikbaar.

Download WindFinder app: Play Store | App Store


Windguru (Android)

Voor Android gebruikers is er de Windguru app. Deze app geeft de gegevens van de Winguru website op zeer gelijke wijze weer. Zo krijgt u als sloep of motorboot gebruiker inzicht over de  windsnelheid, windstoten, golf informatie, temperatuur en bewolkingspercentage. Deze app is gratis te downloaden.

Download Windguru app: Play Store 


Wisuki (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er de Wisuki wind, golven, weer en getij voorspellingsapp. Met geavanceerde functies is het mogelijk om uw outdoor-activiteiten als sloep en motorboot gebruiker beter te plannen. De watersport app bevat onder andere webcams, voorspellingen, maps, getijden en meer! Er is zowel een betaalde als gratis versie beschikbaar.

Download Wisuki app: Play Store | App Store


Knoopvaardigheid apps voor sloep en motorboot vaarders


Knots Guide Free (Android & iOS)

Mocht u na de winterpauze even niet meer weten hoe het ook alweer zit met de knopen dan heeft u geluk. Met de Knots Guide Free voor zowel Android als iOS  gebruikers krijgt u toegang tot meer dan 100+ knopen met beschrijving en instructiefoto’s. Daarnaast is het mogelijk om uw favoriete knopen op te slaan en gemakkelijk terug te vinden. De Knots Guide Free is gratis te downloaden.

Download Knots Guide Free app: Play Store | App Store


Knots 3D (Android & iOS)

Voor zowel Android als iOS gebruikers is er ook een betaalde, 3D knopen applicatie beschikbaar. Voor € 2,29 krijgt u toegang tot 120 knopen in 3D waarbij er een aparte categorie is voor vaarknopen. Bekijk hoe knopen zichzelf knopen en pauzeer of pas te allen tijde de snelheid van de animatie aan!

Download Knots 3D app: Play Store | App Store


Vaarregel app voor sloep en motorboot vaarders


Marine Rules & Signals van Imray (iOS)

Mocht u even een korte opfriscursus nodig hebben of stuit u tijdens het varen met uw sloep of motorboot op een onbekend bord? Dan is er de Marine Rules & Signals app voor iOS gebruikers om u te helpen. Voor € 6,99 krijgt u toegang tot informatie over stuur & zeilregels, signalen & communicatie, geluid & lichtsignalen en zelfs noodsignalen.

Download Marine Rules & Signals app: App Store


 

« Terug naar alle berichten
10 watersport apps voor sloep en motorboot vaarders